Palvelumme

Huollamme kattosi ammattitaidolla, materiaaleista tai laadusta tinkimättä

Työskentelemme pääasiassa Pirkanmaan alueella: Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Lempäälä, Valkeakoski, Akaa, Vesilahti, Hämeenkyrö, Kangasala, Sastamala, Ikaalinen, Orivesi, Iittala, Urjala, Punkalaidun ja Parkano. Liikumme kuitenkin tarvittaessa ympäri Suomen.

Tiilikaton pesu ja pinnoitus

Vaikka tiilikatto on pitkäikäinen katemateriaali, vaatii se säännöllistä huoltoa. Mikäli katon huolto on jäänyt väliin on tiilikatteen pinnoite saattanut kulua tai vaurioitua ja tästä syystä sammal, jäkälä ja muu kasvusto tarttuu tiilen huokoiseen pintaan kiinni todella tiukasti. Myös vesi pääsee huokoisen tiilen sisälle ja talvella veden sulaessa ja jäätyessä tiili rapautuu ja voi jopa haljeta. Mikäli katolla on kasvustoa on se usein merkki pinnoitteen huonosta kunnosta. Tässä vaiheessa ainoa järkevä toimenpide on katon pesu ja uudelleen pinnoitus eli maalaus. Katto pestään huolella niin, että kaikki kasvusto ja lika saadaan poistettua ja tämän jälkeen se pinnoitetaan uudelleen maalaamalla. Pinnoite tekee tiilen pinnasta jälleen uudenveroisen ja liukkaan, joten kasvusto ei pääse tarttumaan siihen eikä katolle kerry turhaa lumikuormaa. Ennen maalausta pesemme katolta pois kaiken lian ja kasvuston. Käytämme aina ammattikäyttöön tarkoitettuja tehokkaita painepesureita, sekä pyörivää rotosuutinta. Säädämme paineen aina kyseiselle katolle sopivaksi. Maalaamme tiilikatot aina korkeapainemaaliruiskulla markkinoiden laadukkainta tiilikattopinnoitetta käyttäen.

Pirkanmaan Kattohuolto

Peltikaton pesu ja maalaus

Pelti on kestävä, pitkäikäinen ja helppohoitoinen katemateriaali. Hyvästä hoidosta huolimatta sään vaihtelut ja uv-säteily heikentää peltikatteen pinnoitetta ajan mittaan. Peltikaton pesu ja maalaus kannattaa suorittaa ajoissa. Mikäli pinnoite ei suojaa katetta ja vesi pääsee kosketuksiin metallin kanssa saattaa katto ruostua puhki hyvinkin nopeasti. Usein peltikate vaihdetaan uuteen, vaikka maalaamalla katteelle olisi saatu lisää käyttöikää useita vuosia. Pesemme katolta pois kaiken lian ja kasvuston ja korjaamme mahdolliset vuoto- ja ruostekohdat. Käytämme aina ammattikäyttöön tarkoitettuja tehokkaita painepesureita, sekä pyörivää rotosuutinta. Säädämme paineen aina kyseiselle katolle sopivaksi.
Tämän jälkeen pinnoitamme katon uudelleen. Peltikaton maalaus tehdään aina korkeapainemaaliruiskulla laadukasta peltikatoille tarkoitettua ulkokattomaalia, sekä tarvittaessa ruosteenestomaalia käyttäen. Ruiskumaalauksella katolle saadaan tasainen, elastinen maalikalvo, joka kestää sää ja -lämpötilavaihteluita erittäin hyvin. Maali kiinnittyy huolellisesti puhdistettuun pintaan kemiallisesti, eikä maalia tarvitse hieroa kiinni siveltimellä kuten usein luullaan.

Peltikatto

Aurinkopaneelit

Mikäli olet asennuttamassa yli 10 vuoden ikäiselle katollesi aurinkopaneeleita, niin olisi äärimmäisen tärkeää, että katto huolletaan ennen aurinkopaneelien asennusta. Katon huoltaminen aurinkopaneelien alta on hyvin vaikeaa, ellei jopa mahdotonta. Aurinkopaneelien irroittaminen huollon tieltä ja takaisin laittaminen on erittäin työlästä, ja näin ollen myöhemmin tehtynä katon huoltamisen kustannukset nousevat huomattavasti korkeammiksi.

Aurinkopaneeli